Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB tar viruset på dödligt allvar

Annons

ABB Ludvika håller just nu på att leverera utrustning till HVDC-projektet i Kina som går till Guangdongdistriktet där det dödliga SAL-viruset härjar.

- Vi har full koll på vår personal i dessa områden. Som vanligt finns det rutiner att hela tiden hålla koll på läget. Jag stämde av med säkerhetsfolket så sent som i går och fick beskedet att "allt är under kontroll", säger ABB Ludvikas informationschef Anders Sörman.

ABB i Ludvika har också personal som för närvarande säljer utrustning till kraftprojekt i Vietnam och som då besöker Hanoi, en annan av de städer som SAL-viruset härjar i. Svår akut lunginfektion (SAL) rapporteras nu från ett flertal länder i världen.

Smittspridning från en person till en annan har dock fortfarande bara rapporterats från fem områden: Guangdong-distriktet i Kina, Hanoi, Hongkong, Singapore, Tyskland och Kanada. I de två utomasiatiska länderna rör det sig om resenärer som insjuknat kort efter hemkomsten från antingen Kina eller Vietnam.

Smittskyddsinstitutet bedömer att det rör sig om ett virus av samma grupp som orsakar mässling och påssjuka. Att man nu klassificerat viruset innebär möjligheter att på sikt få fram vaccin.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons