Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB stoppar inte kameratelefoner

Annons

- Det gäller fotoförbud. Det är inte själva medförandet av kameran utan nyttjandet av den som är förbjudet, säger presschefen Per-Lennart Berg.

Berg förklarar att om någon anställd redan tidigare haft med sig en kamera in på området och tagit foton i smyg så har det inte gått att kontrollera och det blir ännu svårare nu när allt fler har en inbyggd kamera eller video i mobiltelefonen.

- Så vi håller fast vid att det råder fotoförbud.

Men ABB håller en generös inställning, om någon anställd fotograferar arbetskamraterna eller en entré så ser företaget mellan fingrarna med det.

- Det finns inget generellt svar vad vi gör om någon överträder fotoförbudet. Om vi skulle ertappa någon med att fotografera något så måste man bedöma det från fall till fall. Man ska naturligtvis inte fotografera detaljer i pågående forskningsprojekt.

- Skulle någon ha intresse i det så har denne säkert bättre fotoutrustning och gör det av helt andra intressen. Då har vi ett helt annat problem, säger Per-Lennart Berg.

Fast Per-Lennart Berg konstaterar att han aldrig under sina år i ABB hört talas om några överträdelser mot fotoförbudet.

- Så det är inget problem.

ABB har en strid ström av besökare till företaget och har inga planer på att plocka av besökarna deras kamerautrustade mobiler.

- Alla vet att det är fotoförbud och vad man har i fickan lägger vi oss inte i, säger Berg.

Och visst går det att få fotografera, har besökaren ett skrivet tillstånd eller eskort av utvald ABB-are som pressen har så går det bra ändå.

Internt i ABB så skärper företaget reglerna så att sådant man verkligen vill skydda låses in för att hindra obehöriga ögon och kameror från att se hemligheterna.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons