Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB ökar produktionen

Annons

Interupters tillverkar vitala komponenter till ABB-gruppens tillverkning av högspänningsbrytare i Ludvika, Italien, USA, Tyskland, Kina, Indien och Schweiz.

ABB:s Grängesprodukt heter interupters på ABB-språket och med presstekniken så har ABB ersatt åtta teknologier i en plattform.

För att möta efterfrågan så ökas nu kapaciteten i det befintliga reningsverket från 15 till 55 liter per timme. Tidigare har alkaliskt tvättvatten, 87 kubikmeter per år, körts med tankbil för omhändertagande hos Dala Specialavfall AB, DAKA.

Med den nya reningsprocessen kommer Interupters att till 100 procent kunna rena processvattnet från den alkaliska tvättprocessen.

Miljöinspektör Kristina Hjerppe vid Ludvika kommun tycker att ABB har ett bra miljötänkande och så tycker hon att det är roligt att det går bra för företaget.

- Företaget går väldigt bra och ser att produktionen ökar. Att man nu renar och tar hand om sitt processvatten är bra i jämförelse med att man behandlar det som farligt avfall. Den reningsanläggning som företaget har går bra och ska nu utökas när behoven ökar, säger Hjerppe.

Gia Blix som är informatör hos ABB i Ludvika berättar att man med att utöka reningsanläggningen med en ny så kallad indunstare så klarar man de nya volymerna.

- Det är indunstaren som är den trånga sektorn i dag och nu bygger vi bort det. "Cepa" är ensamma inom ABB med sin produkt och produktionen går hela tiden uppåt och så har det gjort i alla år. De har en sådan volymökning att vi behöver göra den här investeringen, säger Gia Blix.

Mer läsning

Annons