Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB-kvinnor är lönediskriminerade

Annons

- Förhalningstaktik, det tar år innan vi får ut något av den, säger Olsson.

2001 fick SIF-anslutna män ungefär 175 kronor högre löneökning än kvinnorna. Trots att de redan tjänade 4 500 kronor mer i månaden i snitt.

I fjol så blev det till och med central förhandling för SIF-anslutna tjänstemän vid ABB High Voltage Products efter att ABB att kvinnorna, som har lägre nivåer överlag, i genomsnitt fick 2,3 procent och männen 3,0 procent. Men ABB hade inga mer pengar att dela ut.

En arbetsgivarkälla med insyn i förhandlingen tyckte då att SIF-klubbens angrepp var orättvist då man bara mätte lönepåslagen på ett kollektiv och inte över alla anställda, för den visade att kvinnorna fått mer än männen. Företaget räknar också med att få upprättelse när projektet tillsammans med jämställdhetsombudsmannen Jämo är genomfört under detta år.

I slutet av februari börjar SIF-årets lönematch och SIF-ordförande Olsson säger:

- Det där med Jämo är bara långsiktig förhalningstaktik. Vi vet att kvinnorna är lönediskriminerade. I motsvarande befattning, svårighetsgrad och ålder tjänar kvinnorna mindre.

- Har vi tur så får vi tidigast till hösten se något av Jämoutredningen och då är vi säkert redan klara med årets fördelning, säger Olsson.

Olsson noterar att 87 procent av civilingenjörerna, CF, var missnöjda med fjolårets avtal.

- Vi har inte genomfört någon motsvarande mätning. Men det finns väl ingen som är nöjd med lönepåslaget.

- Det blir nog tufft i år, det finns ju en som heter Dormann som är tuff. Avtalet ger som lägst 225 kronor åt våra medlemmar och den garantin saknar CF.

- Som mål har vi i SIF satt upp att alla ska åtminstone få lika mycket i påslag som de betalar i fackföreningsavgift, säger Olsson som tycker att man bör sträva efter en lönesättning som upplevs som rättvis.

- Det är långt kvar till avtalets tal om att det ska finnas en arbetsgivarmotivering till den lön man har.

- Dagens lönesättning är inte rättvis, det saknas system. Inte ens vi i förhandlingsdelegationen begriper hur arbetsgivaren sätter lön och hur ska då våra medlemmar uppleva annat än att ABB:s lönesättning är orättvis, säger Olsson.

Trots särskilda satsningar har kvinnliga ingenjörer på ABB fortfarande betydligt lägre genomsnittslön än sina manliga kollegor också inom CF-kollektivet. Även ingenjörer med utländskt klingande namn har lägre lön.

Kvinnornas medellön nådde bara upp till 86 procent av männens. Ingenjörer med "osvenska" namn en är annan grupp som hamnar efter lönemässigt. Deras medellön ligger på 92 procent visade en undersökning år 2000.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons