Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB kan få Schakalens bror som förhandlingspart

Annons

Cadafe är en av ABB Ludvikas stora kunder och sedan en tid så leds företaget av Lenin Ramirez Sanchez rapporterar nyhetsbyrån AP.

Lenins bror, Ilich Ramirez Sanchez, är betydligt mer känd. Ilich kallas Carlos eller Schakalen, terroristen som gäckat många regeringar och ledde attacken mot oljeministrarna i Opek som 1975 angreps vid sitt möte i Wien i Österrike.

Lenins brorsa "Carlos" har också gett författaren Frederick Forsyth inspiration till den spännande romanen Schakalen som också filmatiserats.

I familjen Ramirez Sanchez finns även en tredje son som också döpts efter pappans store idol den ryske revolutionsledaren Vladimir Ilich Uljanov (Lenin). Den tredje sonen heter Vladimir.

Cadafechefen är född 1951.

Carlos har erkänt att han dödat 83 personer.

Carlos bror är ingenjör och har nu fått ett toppjobb i kraftbolaget Cadafe. Gissa om ABB:s förhandlare från Sverige, som nu ska försöka vinna kontraktet på fem transformatorstationer, har fått något att snacka om, om ABB nu tillåter resor till Venezuela som på grund av oroligheter i landet har reserestriktioner.

ABB:s två Venezuelakunder Cadafe och Edelca har köpt en stor del av landets kraftöverföringsapparater från Ludvika.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons