Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB informerar 158 om övertalighet

Annons

- Vi har bytt strategi, vi ska i framtiden arbeta med den lönsamma verksamheten. Det kommer att leda till att vi får mindre volym men lönsammare, säger informationschef Per Lennart Berg.

Vid en andra kraftdivisionsenhet, Utilities Automation, anser företaget att det föreligger en övertalighet om 90 ingenjörer. Enheten har 345 anställda i dag.

- Vi har i dag informerat länsarbetsnämnden och har inlett förhandlingar med fackföreningarna. Vi kommer inte att klara denna neddragning med mjuka åtgärder, säger Berg som gör klart att det kommer ett varsel efter avslutade förhandlingar.

På frågan om ABB kommer att ge ett erbjudande i Västerås som gör att ingenjörerna söker de lediga jobb som finns i Ludvika, så säger Per Lennart Berg att frågan ännu inte är diskuterad.

- Frågan är för tidigt väckt och så måste ju också personalens profil stämma överens med det behov som eventuellt finns i Ludvika, säger Berg.

I början av året konstaterade ABB Ludvikas personalchef Henrik Stomberg att det fanns upp emot ett 80-tal lediga tjänster hos ABB-enheterna i Ludvika, störst behov inom högspänd likström. Stomberg välkomnade då Västeråsingenjörer till Ludvika.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons