Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB-gymnasiet räddat, men detaljer återstår

Annons

Allt tyder på, bara detaljer återstår, att de anställda driver ABB Industrigymnasium vidare i både Västerås och Ludvika.

- Ambitionen är god och det ser ljust ut. Men vi hann inte få alla detaljer klara på tisdagen.

Det säger ABB Industrigymnasiums rektor Sven Krispinsson som bekräftar att han och personalen siktar på en personalägd friskola med intimt samarbete med VBU-gymnasiet i Ludvika och motsvarande delar i Västerås samt med ABB.

Det arbetas på högtryck för att rädda skolan samtidigt som intagningsnämnderna i Dalarna och Västmanland uppdaterats om händelseutvecklingen.

- Vi har ännu inte hunnit men ska omgående skriva till de elever som sökt till vår skola, säger Krispinsson som hoppas ha en rekonstruktion klar under onsdagen.

Rektorn beklagar att alla eleverna dragits in i striden och blivit brickor i en ekonomisk strid. En stor del av tiden går åt till elevinformationer.

Med VBU-skolan i Ludvika har det aldrig varit några problem. ABB har också klargjort att de vill se en fortsättning på friskolan och veckans diskussioner med beställarenheten i Västerås har också varit positiv.

- Men det är många små detaljer som måste klaras av innan vi kan gå ut och lova att ABB Industrigymnasium lever vidare. Men det är den ambition vi har, säger Krispinsson.

Skolorna har 26 anställda.

Mer läsning

Annons