Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB-chefen vill ha intern debatt om Kinaflytten

Annons

NLT har publicerat brevväxlingen på hemsidan www.nyalt.se där Dormanns svar finns att läsa.

Dormann säger sig förstå att hans veckobrev ibland läcks till pressen, men att han önskar föra debatten internt

"Det är också intressant att det bara är i Sverige som mitt resonemang i om växelkurser och förskjutningar inom världens industriproduktion utlöst en sådan offentlig reaktion från fackföreningen. Det ska dock inte hindra oss från att även i framtiden föra en öppen diskussion om viktiga frågor med fackföreningen och andra representanter för våra medarbetare. Jag tänker givetvis även fortsätta föra en direkt dialog till samtliga medarbetare i mina veckobrev, även om de ibland läcks till pressen.

Jag är helt enig med Er om att vi har hög kompetens inom verksamheten i Sverige, och Sverige spelar en viktig roll inom dagens och framtidens ABB," skriver Dormann bland annat i sitt svar.

Metallklubbens ordförande Rolf Häggman är nöjd med den debatt som Metallklubbarna fick i gång och han hoppas på fortsatt debatt inom ABB om framtidsfrågorna.

I början av mars har alla ABB:s fackklubbar i Sverige koncernmöte i Västerås och då kommer skrivningarna i Jürgen Dormanns veckobrev upp till diskussion.

Det var Nya Ludvika Tidning som först publicerade Metallordförandenas synpunkter och detta gav upphov till att mer än 100 tidningar/nyhetsbyråer skrev om saken och att ABB:s Asiensatsningar blev uppmärksammade också i radio och tv, norsk radio och näringslivstidningar samt bland tyska fackföreningar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons