Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB börjar anställa igen

Annons

Arbetsförmedlingens chef, Anne Unge, vågar inte uttala sig om det är ett trendbrott eller inte:

- Det måste ni fråga ABB om. Men vad jag vet är det väldigt länge sedan ABB hade annonser ute hos arbetsförmedlingen, säger hon.

ABB Transformers behöver 13 montörer till montage av lindningskopplare och manöverdon och hittills har ett 100-tal personer sökt jobben, berättar Kent Jonsson på HR Center.

- Trendbrott vet jag inte, men vi har en hög rekrytering nu i Ludvika. Strax innan semestrarna fick ABB i Ludvika en stor order och det ger personalbehov.

Innan ABB:s Sverigeledning godkänner extern rekrytering har ABB först försökt att klara behovet med interna lösningar under en längre tid, berättar Kent Jonsson.

Han hänvisar till metallklubbens ordförande Rolf Häggman, som han bedömer har bättre överblick över alla tillsvidare och tillfälliga anställningar som Metall godkänt.

ABB High Voltage Products söker också en konstruktör till ventilavledaravdelningen samt en projektlerare/utvecklingsingenjör.

Också i Västerås har ABB börjat att rekrytera externt, ABB Automation Technology söker åtta ingenjörer via arbetsförmedlingen.

Per Lennart Berg som är presschef i ABB understryker att personalrekryreringen ännu så länge är begränsad:

- Fortfarande gäller att vi så långt det är möjligt ska lösa våra personalvakanser internt. Men nu är vi i det läget att vi har behov av en mindre del ersättningsrekrytering som vi löser externt.

- Det har varit tuffa år så det är viktigt att komma ihåg att vi har rätt kostym till dagens verksamhet, så nyanställningar är det inte tal om nu, säger Berg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons