Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB behöver fler metallarbetare

Annons

Metallarbetarna drabbas inte av ABB:s miljardförlust och de 1 000 jobb som ska bort inom det program ABB kallar för "step Change".

- Vi behöver mer verkstadspersonal i Ludvika. Det rör sig om ganska mycket folk. Vi behöver plåtslagare, maskinarbetare, lindare och en rad andra, säger Metallklubbens ordförande Rolf Häggman.

- På verkstadssidan är allt positivt just nu, säger Rolf Häggman.

Efter fjolårets mycket goda resultat där enheterna Components och High Voltage Products visat det bästa resultatet hittills och där brytarfabriken nu är världens bästa.

Power Systems vann sex av de sju HVDC-upphandlingar som avgjordes i fjol och tog order för fyra miljarder kronor till Ludvika.

Därmed behövs det mer personal i verkstäder och kontor.

ABB-chefen Sten Jakobsson avslöjade i gårdagens NLT att 50 personer inom ABB:s administration drabbas. Det är dock inte så allvarligt då dessa personer kan räkna med att det finns andra jobb i Ludvika med kundrelalaterad verksamhet att gå till.

I både Västerås och Ludvika kommer antalet anställda i produktionen att öka.

I dag arbetar omkring 1 450 metallare hos ABB i Västerås. De kommer att bli mellan 30 och 50 fler när ABB tar hem tillverkning från Schweiz och avstår från att lägga ut en tillverkning till Tjeckien, skriver Dagens Arbete.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons