Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

96 övertaliga blev 40

Annons

Förhandlingarna genomfördes, kontrollskåpstillverkningen som berörde ett 40-tal anställda flyttades till Västerås, många medarbetare bytte jobb till produktionsbolagen i Ludvika.

För att öka den interna rörligheten gjorde sverigechefen Sten Jakobsson ett ovanligt utspel och uppmanade personal att byta mellan ABB-bolagen. Resultatet blev att inte en enda person blev varslad i Ludvika.

Nu mindre än ett år senare har det vänt för Power Systems. Orderingången har varit god, rent av rekordartad.

På NLT:s fråga kontrollerade presschefen Per-Lennart Berg hur många anställda det är nu på Power systems:

- På Power Systems i Ludvika är det 420 personer i juni 2002, säger Berg.

Så i verkligheten blev neddragningen bara 40 personer.

Sifs ordförande Nils-Olof Olsson har ingen förklaring till siffran:

- Det ska bli intressant att höra ABB:s svar. I förhandlingen handlade det om 96 individuella lösningar och jag har ingen förklaring. På kollektivsidan är det lätt att förklara för där flyttades tillverkning men på tjänstemannasidan. Drog Power ned och har ökat igen, frågar sig Olsson.

- Men visst visar det här styrkan i Ludvika att det konstateras en övertalighet på 96 personer som mindre än ett år senare visade sig vara 40 personer och det utan att en enda person förlorat jobbet, säger Olsson.

NLT hoppas kunna återkomma med aktuella siffror för Kraftproduktdivisionen som är den stora delen i Ludvika som tog över en stor del av den övertaliga personalen, bland annat alla från kontrollskåpstillverkningen.

Informationschef Per-Lennart Berg:

- Vi tillsammans med facken lyckades göra det här på ett bra sätt. Vi hade målet att hitta lösningar på individnivå vilket vi anser är bättre än att varsla och säga upp efter turordningslistor, säger Berg.

- Vi från företagets sida, liksom de fackliga, sa efter förhandlingen att vi var väldigt nöjda.

ABB:s globala anställningsstopp är inte upphävt utan gäller tillsvidare:

- Vi är restriktiva med nyrekryteringar. Innan vi gör en sådan tittar vi internt inom koncernen både en, två och tre gånger vid en vakans. Vi vill i första han erbjuda redan anställd personal de lediga jobb som uppstår. Vi har ju andra delar än Ludvika som inte går så bra.

- Ludvika har totalt sett ökat antalet anställda och i höst ska vi ju också flytta upp Arbogapersonal till Ludvika, säger Berg som hoppas att hans kollega Anders Sörman ska kunna ge aktuella siffror för övriga enheter i Ludvika.

- Vi har också förlängt erbjudandet där anställda får 15 000 kronor om de byter arbeten mellan de gamla bolagen fram till sista september, berättar Berg.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons