Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

96-åring stängde ute bedragare

Annons

En 96-årig dam i centrala Falun fick i tisdags besök av två okända män som sade sig vilja inspektera hennes brandvarnare.

Kvinnan anade direkt oråd och stängde resolut dörren. Via sin svärson polisanmälde hon sedan händelsen.

- Vi har talat med både räddningstjänsten och HSB, ingen sysslar med inspektion eller dörrförsäljning av brandvarnare, säger Winter vid polisen.

Man misstänker alltså starkt att det är bedragare i farten och polisen vill varna för dörrknackare med suspekta ärenden.

Bestulen på

sin mobiltelefon

FALUN.En man blev på onsdagskvällen bestulen på sin mobiltelefonen när han besökte Rådhusgården. Han hade mobilen i jackans innerficka och lämnade sin plats en kort stund för att gå på toaletten. När han kom tillbaka var mobiltelefonen borta.

Tjuvtankare fick

numret noterat

FALUN.I tisdags tankade en yngling 16 liter bensin vid Preemmacken i Jungfrurondellen. Personalen hann notera bilens registreringsnummer och tar nu kontakt med ägaren.

Åtalad för snatteri

och narkotikabrott

FALUN. En 46-årig Falubo har åtalats för ringa narkotikabrott, då han den 17 februari ertappades med fem tabletter Alprazolam, som är narkotika. Han åtalas samtidigt för att ha tagit en flaska Apricot Brandy, värd 137 kronor, från Systembolaget. Den åtalade har erkänt brotten.

Erkänner rattfylleri

i Svärdsjö

SVÄRDSJÖ. En man i 35-årsåldern har åtalats för att ha kört bil mellan Linghed och Isala med 1,28 promille alkohol i blodet. Körningen gjordes den 2 juni i år och den åtalade har erkänt grovt rattfylleri.

Kvinna åtalad

för misshandel

FALUN.En 20-årig kvinna från Falun har åtalats för att ha misshandlat en man i en mellansvensk stad, i januari i år. Hon ska enligt åtalet ha tagit strypgrepp på mannen vilket gett honom smärta, andningssvårigheter och blåmärken som följd. Kvinnan förnekar gärningen.

Mer läsning

Annons