Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

900 såg heta race på Ingarvet

Annons

Den stora utomhusermometern vid bildemoteringen på Ingarvet visade över 30 grader. Coppermine Cruisers streetrace-tävling på Ingarvet i helgen blev en het tävling - både för publik, fordon och däck.

Ett 40-tal bilar och motorcyklar kom till start. Dessutom några mopeder och snöskotrar som visade att det går att åka fort även med sådana fordon. För publiken var det kanske i hetaste laget. Omkring 900 fanns på plats och tittade på de snabba fordonen vilket var något mindre än vad arrangörerna hoppats på.

Streetracing-tävlingar på Ingarvet har blivit en tradition och nu avgjordes den för sjätte året. I alla fall den lagliga upplagan. Tidigare har det körts streetrace-tävlingar på Ingarvet nattetid utan tillstånd.

- Men vi var bland de första i Sverige att få tillstånd att arrangera tävlingar på en vanlig väg. Nu finns det på många platser, vi banade väg för dessa, berättar Peder Flygt i arrangörsstaben.

Lördagens tävlingar blev jämna, hårda och tuffa. Enda större incidenten som inträffade var att turbinen på en av deltagarnas bilar rök. Eftersom en del olja hamnade på vägen fick man flytta start och målplats några meter.

I bilklassen blev det Avesta-seger genom Andreas Forst som rattade en Opel Ascona med Chevroletmotor. Han vann finalen före Micke Svensson från Furuvik som körde en Corvette. På tredje plats kom en hemmaförare, Lars Svensson, som styr en Cheva Nova -62.

I motorcykelklassen gick segern till Gävle. Dennis Holmgren på en Kawasaki var snabbast över de 201 metrarna i finalen och vann före Moras Harald Åhs på en Honda. Även på tredje plats blev det Gävle genom Peter Bjurström, Kawasaki.

Coppermine Cruisers tar nu nya tag och laddar för den stora cruisingen i Falun den 26 juli. Senare i höst blir det också en ny streetracing-tävling på Ingarvet.

RONALD EICHINGER

Mer läsning

Annons