Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 utan väskor - planet var för tungt

/
  • Flyget blev för tungt och kunde inte starta med alla väskor ombord. Då lastade man helt enkelt av 90 resväskor. Foto: Lars Dafgård/Arkiv

Annons

170 personer checkade in sitt bagage på Dala Airport för att resa till Antalya i Turkiet på söndagen med resebolaget Detur.

Efter ett tag kunde passagerarna se hur väskorna bars ombord på planet för att en stund senare bäras ut igen.

- Vi fattade ingenting, besättningen berättade att det var någonting med vädret, säger Annelie Larsson Cronlöf från Borlänge.

Enligt flygplatschef Bosse Svensson var det kraftiga kastvindar över Europa som tvingade kaptenen att fatta beslutet om att minska lasten på flyget.

- Alternativet var att ta mindre bränsle och göra en mellanlandning för att tanka. Men det visade sig inte möjligt, berättar Bosse Svensson.

I Antalya visste inte passagerarna om deras bagage kommit med förrän rullbanden snurrat klart.

- Och då väntade flera timmars administration när alla tvingades göra en förlustanmälan, berättar Annelie Larsson Cronlöf som var en av dem som fick sin resväska med på planet.

- Jag har lånat ut en bikini till en gäst och någon annan har lånat ut sandaler, vi hjälps åt. Men vissa är oroliga eftersom de har mediciner i resväskorna som de behöver, säger Annelie.

Enligt Viveka Björkman, marknadschef på resebolaget Detur ska resterande väskor ha anlänt till Antalya under måndagen.

- Vi sände ett tomt flygplan för att åka ned med väskorna under dagen. Och vår personal åkte ut med väskorna till gästerna under måndagskvällen.

Mer läsning

Annons