Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90-årig pensionär bestulen på pengar

Annons

Kvinnan sade sig representera ett företag som arbetade med städning och personliga larmsystem. Den äldre damen ville att man skulle prata om saken i dörren medan "representanten" ville komma in och sätta sig ned i köket för att göra sina anteckningar.

Kvinnan föll till föga och lät den främmande kvinnan komma in i lägenheten.

Besökaren satt sig dock inte ned utan ställde sig i öppningen till köksdörren och pratade med 90-åringen som i sin tur satt sig vid köksbordet.

-Vad som sedan hände kan man bara gissa sig till, säger tf. utredningschef Kjell Davidsson vid polisen i Ludvika.

- Självklart har en medhjälpare till kvinnan smitit in bakom ryggen på henne medan hon stod i dörröppningen.

Fem minuter efter ankomsten lämnade "representanten" lägenheten. 90-åringen gjorde sedan den hemska upptäckten, nämligen att hennes plånbok innehållande 5 000 kronor, var länsad.

- Vi kan inte mer än ännu en gång uppmana människor att inte släppa in okända personer i sina bostäder, betonar Kjell Davidsson.

- Åldringsbrotten är iskalla och upplevs av de drabbade som oerhört kränkande och jobbiga.

Den kvinna som besökte 90-åringen var i åldern 40 till 50 år. Hon var av normal kroppsbyggnad och cirka 1,60 meter lång. Hon hade mörkt halvlångt hår och hade ett markerat sydländskt utseende.

-Vi vill väldigt gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i området vid den aktuella tidpunkten. Inte minst om en eller fler personer har lämnat området med bil, uppmanar Kjell Davidsson.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons