Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

88-åriga Gulli tvingades till 13 timmars sjukresa

Annons

Hon är annars härdad av resorna mellan Ångsgården och Huddinge då hon måste få sin spruta i ögat var annan månad. Men resan den 4:e september slog allt hon tidigare upplevt.

Precis som vanligt gick hon ut till sjukresebilen klockan 07.15. Det var då hon insåg att det skulle bli en hård dag.

- Sjukresan skulle samordnas som det heter så i stället för att åka till Huddinge så skulle jag upp till Borlänge.

- Där så sa de att jag skulle ta den där bussen till Uppsala.

Väl nere i Uppsala så visade det sig att bussen skulle vända tillbaka men den hjälpsamma personalen såg till att Gulli fick tag på en taxi så färden kunde fortsätta till Huddinge sjukhus.

Där släpptes hon av.

- Jag lämnades kvar i Huddinge men det går väl an eftersom jag varit där tidigare.

Väl inne på sjukhuset så visade det sig att bilen till ögonkliniken var trasig. Efter en stunds dividerande fick hon tag på en "rödakorsare" som hittade en rullstol och så kom Gulli till sin klinik i tid till besöket klockan 13.00.

Besöket var snabbt avklarat. På tio minuter hade ögonproffesorn gett Gulli hennes spruta.

När hon var klar och kommit till entrén så visade det sig att det inte gick att få en sjukresebil hem till Ludvika. Nya turer och då var Gulli rejält trött och hungrig. Efter en stund så kom beskedet att det skulle komma en bil mellan 15.00 och 16.00. Den kom vid 16-tiden.

"Jag är från Mora Taxi" och så Gulli fick följa med upp till Akademiska sjukhuset i Uppsala där morachauffören skulle hämta upp en patient från Avesta som Gullis resa skulle samordnas med. Så det blev en tids väntan att hitta Avestabon.

Ett par timmar senare var man uppe i Avesta och där ville inte chauffören köra Gulli längre utan han sökte få tag på en annan bil som kunde köra Gulli hem.

Men det ville sig inte så Moraåkaren fick göra en sväng över Ludvika.

- Halv nio var jag hemma. 13 timmar och inte en bit mat.

- Inte ens en frisk människa orkar åka så här. När man är gammal behöver man lägga sig och vila ibland. Vad tänker de med de som ordnar med våra sjukresor, varför frågar de inte hur vi vill ha det. Nu klarade jag det för jag är klar i knoppen men aldrig mer vill jag vara med om något liknande. Det måste bli slut med landstingets sjabbel med gamla. Det var en hemsk dag, säger Gulli Persson

Vid Sjukresor i Ludvika ville ingen på fredagen kommentera Gullis resa.

Mer läsning

Annons