Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

800 namnunderskrifter överlämnas

Annons

I dag kommer aktionsgruppen för "Rädda Indianberget" att överlämna 800 namnunderskrifter till Ludvika kommuns kommunalråd Maria Pettersson, (s), och social- och utbildningsnämndens ordförande Ulla-Britt Mikaelsson, (s).

Överlämnandet kommer att ske vid ett sammankallat möte i Folkets hus i Fredriksberg strax före klockan 19.00 ikväll.

Anledningen till den massiva uppslutningen i samhället är kommunens planer på att lägga ned den populära förskolan Indianberget redan till hösten 2006.

I skrivelsen vädjar föräldrarna till tjänstemän och politiker i Ludvika kommun att ändra ståndpunkt i frågan.

"Vi menar att de siffror som och argument som framförts i frågan inte är korrekta", heter det bland annat i skrivelsen från aktionsgruppen. Gruppen betonar att det inte enbart handlar om pengar utan att det handlar om barn och deras framtid.

Föräldrarna anser att det är barnens bästa som ska sättas främst. Inte de cirka 200 000 kronor som rektorn Lars-Erik Bång kommit fram till om förskolan läggs ned och flyttar verksamheten till 1915 års skola.

Aktionsgruppen anser att miljön på Indianberget är perfekt för verksamheten med förskola. Där arbetar man sedan ett par år med projekt "Grönt flagg" vilket innebär en framtida miljömässig hållbar utveckling. Indianberget har två år i rad tilldelats utmärkelse för detta arbete.

Att kunna fortsätta detta projekt i den gamla skolan anser gruppen vara helt omöjligt.

Ikväll återstår att se hur politikerna tar emot aktionsgruppens argument.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons