Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 unga i årets Sunnansjöränn

Annons

Ett 80-tal barn, från femåringar till elever i årskurs sex, var med och kämpade när årets upplaga av Sunnansjörännet avgjordes på torsdagen. Förutom skidåkning bjöds det också olika roliga kring-aktiviteter vid start och målplatsen intill gamla hockeyrinken i byn.

Sunnansjö skola vet att slå vakt om sina traditioner. Sunnansjörännet har blivit en tradition som för de äldre eleverna dessutom ingår i den berömda Sunnansjöklassikern som också omfattar grenarna cykel, joggning och simning ingår.

Årets "ränn" blev mycket lyckat. Lagom till starten hade det kommit ett lager fin nysnö som gjorde spåren extra lättåkta. De unga åkarna kunde välja tre olika längder, 400 och 800 meter eller 2,5 kilometer.

- Det här är ett skidlopp utan tidtagning och därmed helt fritt från stress och hets. I stället samlar vi poäng och om vi slår fjolårets poängsumma ska det bli en rolig överraskning, lovade idrottslärarinnan Lena Persson i ledningen för loppet.

Efter ett par timmar på skidor fortsatte dagen med korvgrillning och andra roliga utomhusaktiviteter. Improviserade lag utmanade varandra i dragkamp och många deltog också i en tipspromenad med vinterbetonade frågor att svara på. Roligt hade också de som valde att ägna sig åt kubbspel i snön.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons