Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 tjänster på "kassan" försvinner

Annons

40 av de 80 heltidstjänsterna som ska bort har redan försvunnit. Resten ska kassan klara med naturliga avgångar.

Och många av de 350 medarbetarna som blir kvar måste byta arbetsuppgifter och arbetsplatser. Många får också långt till det nya jobbet om de ska arbeta kvar hos kassan.

Men utåt ska folk inte märka att försäkringskassan ändrat sin organisationen. Försäkringskassans skylt och en människa ska finnas kvar i alla 15 kommunerna som i dag. Det är i rummen bakom disken som de stora ommöbleringarna sker.

Sju områden blir tre men kontoren blir de samma som i dag. De ska finnas kvar i Avesta, Borlänge, Falun, Leksand, Ludvika, Malung och Mora.

I det norra området som omfattar Leksand, Rättvik, Mora, Orsa, Älvdalen, Malung och Vansbro ska det finnas 65 årsarbetare. Det är en minskning med 25 jämfört med i dag. Områdeschefen sitter i Mora.

I det östra området som består av Falun, Hedemora, och Avesta blir det 80 årsarbetare. 55 försvinner.

Chefen finns i Falun.

I det västra området som omfattar Borlänge, Gagnef, Säter, Ludvika och Smedjebacken blir 80 kvar. 40 jobb försvinner.

Det blir Falun som är den stora vinnaren om jobben.

Där placeras ett nytt länskontor med 80 heltidstjänster och kassans centralkontor finnas kvar med samma funktioner som i dag men antalet heltidstjänster minskar från 55 till 45.

Den nya organisationen träder i kraft från den 1 november i år. Helt genomförd ska den vara till 2005.

Då ska också budgeten till verksamheten ha bantats med 30 miljoner. Från dagens 180 miljoner till 150. 24 av de 30 miljonerna sparas på löner och 6 på chefer, lokaler och annat.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons