Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

78-åring hittad efter 18 timmar

Annons

Polisen satte in hundförare, polishelikopter och ett tiotal man. Dessutom deltog hemvärnet och orienterare i sökandet. Kvinnans make letade efter henne i tre timmar utan resultat på natten till fredagen. Klockan 06.30 på fredag morgon ringde han polisen. Kvinnan, som är svårt dement, försvann i ett område med svår terräng. Därför kallade polisen in "fotfolk" för att leta efter henne. Mellan 30 och 40 personer deltog i sökandet.

På fredagseftermiddagen var hela området väster om järnvägen vid byn Tina genomsökt. Den polishelikopter från Östersund som deltog i sökandet återvände hem på fredag eftermiddag. Helikopterns värmekamera kunde inte användas i sökandet då det var för varmt ute. Eftersom vädret var gynnsamt och det fanns bär och vatten i skogen, bedömdes kvinnans chanser att klara sig vara goda. Dessutom var kvinnan van att vara ute, enligt polisen.

Klockan 20.30 på kvällen kände boende i Gopa, Sågmyra, igen kvinnan efter efterlysning i massmedia.

Polisen tror att kvinnan gått från Rättvik till Gopa, vilket är en sträcka på cirka tre mil. När kvinnan hittades fördes hon till Falu lasarett för kontroll. Enligt vakthavande befäl var hon trött men oskadd.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons