Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

71-åring friad från mord i Fittja

Annons

En 71-årig man från Bandhagen i södra Stockholm friades på fredagen från ett mord i Fittja i maj förra året.

Svea hovrätt anser inte att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen begått brottet trots de besvärande omständigheter som talar mot honom.

71-åringen har befunnit sig på brottsplatsen vid tiden för mordet. Han har lämnat en märklig berättelse om vad som utspelat sig där. Men enbart det att berättelsen är märklig räcker inte för att fälla honom, anser hovrätten.

Den mördade var 65 år och nära vän till 71-åringen. Båda var enligt polisutredningen inblandade i svarta affärer och rörde sig tidvis med stora summor pengar. Tingsrätten ansåg att 71-åringen hade ekonomiska motiv för brottet och dömde honom till tio års fängelse.

En kväll i maj åkte de båda ut till en transformatorstation i Fittja. Enligt 71-åringen skulle de leta efter en lägenhetsnyckel som skulle ligga nedgrävd där.

När han gick in i skogen för att kissa hörde han att en bil kom till platsen och att någon ropade och skrek. När han kom tillbaka till sin vän låg denne nedslagen och blodig på marken.

Det finns inget stöd för att det funnits andra personer på brottsplatsen vid tiden för mordet. Men utredningen utesluter inte heller att så kan vara fallet, slår hovrätten fast.

TT

Mer läsning

Annons