Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"70 procent av väljarna vill ha det som det är"

Annons

- Därför ser jag inget behov av att byta ut Lena som kommunalråd, säger tongivande socialdemokraten i Smedjebacken, Roger Hemming.

Han tycker att meningsskiljaktigheterna inom den lokala socialdemokratin har fått alldeles för stora proportioner.

Han delar inte uppfattningen att det har uppstått två läger, ett som vill byta ut den nuvarande partitoppen inklusive kommunal-rådet och ett av mera konservativ karaktär.

- På gott och ont har vi öppna diskussioner i stället för partipiska, deklarerar han frankt.

Hemming betonar flera gånger att Olof Långbergs enorma framgång i personvalet inte har någon som helst betydelse för vem som ska vara kommunalråd i Smedjebacken under den nya mandatperioden.

- Både han och Lena har blivit personvalda och kommit över spärren men det finns för den skull ingen inbördes gradering. Vi har över huvud taget aldrig fört någon diskussion om att personvalet ska avgöra vem som ska vara kommunalråd, fortsätter Hemming.

- Det är bara påhittade slutsatser att den som får de flesta rösterna i personvalet med automatik ska bli nästa kommunalråd men det går naturligtvis att vända på allt.

- Vi måste även ha med det perspektivet att alla som inte valde att personrösta är i överväldigande majoritet.

- Vi har fått ett 70-procentigt förtroende för den socialdemokratiska politik som förts i Smedjebacken under den senaste mandatperioden. Det tolkar jag som att de inte vill ha några förändringar alls.

- Vi ska också komma ihåg att det har varit tuffa år med många svåra beslut.

Hemming är av den bestämda uppfattningen att Lena Ludvigsson-Olafsen ska sitta kvar på kommunalrådsstolen.

- Jag har stort förtroende för Lena samtidigt som jag välkomnar Olle. Han är en skicklig politiker som jag mycket väl kan tänka mig som förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons