Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70-årige Erik lägger inte ned klubban

Annons

Erik Stikopers pensionerade sig dock inte från de politiska uppdragen inom folkpartiet och har under den senaste mandatperioden varit ordförande i byggnadsnämnden i Mora kommun och ordinarie ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

På fritiden ägnar Erik Stikopers sig gärna åt fastigheten i Färnäs och fritidshuset i Nusnäs. När han inte spelar golf, förstås! Inte enbart i Mora, på Sollerön, i Rättvik, Stockholm eller Askersund, utan även utomlands.

Sardinien, Spanien och Tunisien är golfländer som han hittills besökt. Tidigare tillbringade han mycket tid uppe i luften, innehade flygcertifikat ett 20-tal år och var ordförande i Avesta Flygklubb.

Efter folkskola och realskola i Mora gick Erik Stikopers tekniskt gymnasium i Gävle och efter lumpen följde 15 år i entreprenadbranschen. Därpå arbetade han åt Skånska Cementgjuteriet i Jönköping och Örebro och ansvarade för byggen i Närke.

Under en femårsperiod på 1970-talet var han konsult på heltid åt Avesta Jernverk som projektledare vid södra verken.

Därefter startade han konsultfirman Byggkontroll i Hedemora med uppdrag i Dalarna och Västmanland.

Han erbjöds senare jobbet som byggnadsinspektör i Säters kommun, där han kom att jobba i 17 år, de sista åren fram till pensioneringen som förvaltningschef inom plan- och bygg.

Han var ävenaktiv politiker i Hedemora som ordförande i byggnadsnämnden 1991-1994.

Som nuvarande ordförande i byggnadsnämnden i Mora anser han att den viktigaste enskilda frågan just nu är att få någon "ordning" på byggandet längs Kråkbergslandet intill Orsasjön.

Den framtida användningen av Strandens skola är en annan stor fråga, som ska få sin lösning.

- Hela området från vasaloppsmålet till järnvägsstationen ska ses över, säger Erik Stikopers.

Om du hade obegränsade penningresurser inom byggnadsnämnden, vad vore det första du skulle göra, om du fick bestämma själv?

- Få en bra ordning vid Noretrondellen och eventuellt göra en fördjupad översiktsplan för hela området. Snygga upp infarterna till Mora. Man får inte slarva med den yttre miljön om Mora ska fortsätta vara ett trevligt ställe att bo på.

Födelsedagen firas i hemmet i Färnäs.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons