Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

66 lag trollade på Väsman

Annons

Hela 66 båtar, eller ekipage, deltog när fiskeentusiasterna Jörgen Pellers, Ludvika och Jocke Paulsson, Mora (JP Trolling) arrangerade årets stora trollingfiske på sjön Väsman på lördagen. Fiskelyckan varierade men sammantaget var det åtskilligt med fina firrar som drogs upp ur djupet.

- Det här är fjärde året och vi märker att intresset för trollingfisket ökar för varje gång, berättade Madelene Vedholm som ingick i arrangörstaben på land.

- Förra året var det 53 båtar med fiskare som deltog men den här gången blev vi ju många fler, hela 66, fortsatte hon med entusiasm.

De många båtarna stävade omkring på olika håll ute på vattnet. Det var nämligen fritt fram att fiska var som helst på den stora sjön.

Start och invägning var som vanligt förlagt till strandområdet nära småbåtshamnen väster om bangården. Där var det välordnat med partytält, portabel scen och servering av såväl varm korv som kaffe med tilltugg.

När det var dags för invägning hade en hel del utomstående samlats vid stranden. Vissa kom för att ta del av fångsten som, i stället för att köras på tippen, delades ut gratis till alla som vill ha.

- Folk är som helt tokiga efter fisk, konstaterade Vedholm medan fina gäddor och abborrar försvann illa häftigt.

Resultat:

1) Team Tiger, Borlänge, 20,57 kilo, 2) Westas Karlsson, Dala Järna, 19,35, 3) Ljusne JPM, Ljusne, 17,48, 4) JP Trolling Ludvika-Mora, 16,87, 5) Team Yrpo, Arboga, 16,21, 6) Pettersson Nisse, Fagersta, 12,97, 7) Vestlis Fiske, Stora Skedvi, 11,11, 8) No release, Långshyttan, 10,94, 9) Långsta, Långshyttan, 10,69, 10) Team Rullfett, Ludvika, 9,83.

Rekordfisken för dagen, en gädda på 7,65 kilo, drogs upp av Ljusne JPM. Av de 66 lag som tävlade var det 53 som fick fisk.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons