Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

64-åring tar de unga i försvar

Annons

NLT berättade nyligen att politiker i kommunen önskar att klotterväggen vid rullbrädesrampen i Marnäs plockas bort. Socialdemokraterna Sören Finnström och Sören Grandelius i ledningen för tekniska nämnden anser att klotterväggens existens bidrar till att det blir mer klotter på husväggar och allmän egendom som gångtunnlar.

-Jag tycker att det är vackra målningar vid rampen. Jag tror inte att det är samma personer som använder klotterväggen och som klottrar på stan. Även om så skulle vara fallet så är det bra att det finns en klottervägg, anser Gudrun Bergström som bor i Marnäs.

Klotterväggen är en sak, än värre är det om politikerna passar på att även ta bort rullbrädesrampen.

-Det vore verkligen synd. Vid rampen är även små barn och tränar på sina skateboards, rullskridskor och även med cyklar. De här mindre barnen bor i Marnäs och har ingen möjlighet att ta sig upp till skateboardhallen på Knutsbo, framhåller Bergström.

Hon har även noterat att det förekommit klagomål om nedskräpning runt rampen.

-Varför kan inte de kommunala vaktmästarna som finns på Hillängens idrottsplats gå dit och städa vid rampen?

- Det är konstigt att så fort barn är inblandade så ska de städa själva men när vuxna skräpar ner så behöver de inte ta reda på det. Vilka är det som städar bort allt skräp efter fotbollsmatcherna på Hillängen? Inte är det fotbollspubliken utan det gör vaktmästarna, konstaterar Gudrun Bergström.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons