Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

63-årig kvinna rånad

Annons

Vattnäskvinnan berättar att hon brukar åka till Orsa för att handla.

- En viktig anledning till att jag tidigare valt att åka till Orsa för att ta ut pengar och att handla, är att det är så lugnt och skönt här. Hur det nu blir framöver vet jag inte.

Det var vid lunchtid som kvinnan knappade in sitt kontonummer i automaten för att ta ut 1 400 kronor.

- Bakom mig i kön stod två män i 20-årsåldern. Precis när jag tog tag i sedlarna grabbade en av männen tag i dem och slet till. Det enda jag hade kvar i handen var en halv femhundrakronorssedel, berättar kvinnan.

Om rånaren sprang från platsen kan hon inte säga.

- Jag tog tag i jackan på den andra mannen. Han var lugn hela tiden och försökte inte att ta sig lös. Det enda han sade var att han inte hade gjort någonting, fortsätter kvinnan.

- Jag är helt säker på att båda var påverkade av någonting. Jag kom på mig själv med att stirra på deras ögon. Jag har aldrig sett sådana ögon tidigare.

Vattnäskvinnan larmade själv polisen om rånet med sin mobiltelefon. Även andra vittnen slog larm och ett vittne kunde även identifiera rånaren.

Kvinnan höll ett tag kvar rånarens kompis.

- Tanken var att hålla honom tills polisen kom och att de skulle kunna få fram namnet på rånaren. Efter en stund släppte jag jackan och då gick han från platsen, berättar kvinnan.

Polisen var snabbt på plats med flera bilar och jakten på rånaren inleddes direkt.

Med hjälp av den information polisen fått av vittnen ringades mannen in och kunde gripas vid Centralkiosken mindre än en timme efter rånet.

- Det är skönt att det är över, men jag är fortfarande skakis, sade Vattnäskvinnan när hon klev in i en bil för att åka hem.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons