Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

62 dagar senare

Annons

Visst behövs det flera polishögskolor! Vi måste utbilda flera poliser. I motion efter motion i riksdagen och i brev till justitieminister Thomas Bodström har jag påpekat och föreslagit detta. En motion gjorde jag i höstas, men allra senast ett brev den 7 december 2004. Jag föreslog dessutom att en ny polishögskola skulle förläggas till just Borlänge-Falun, en polishögskola skulle bli ett utmärkt komplement till Högskolan Dalarna - en högskola med sikte på att bli universitet.

Mitt decemberbrev förblev obesvarat fram till 17 mars då Bodström hörde av sig, men även om svaret var personligt och "snällt" så fanns raderna:

"När det gäller frågan om ytterligare en utbildningsort ser jag för närvarande inget behov för regeringen att ta initiativ i den frågan".

Nähä, det var alltså 17 mars det. 62 dagar senare (!) kommer så ett nytt besked från Bodström via media: "Vi bör öppna 2-3 polishögskolor ytterligare"!

Ser man på, ordspråket "bättre sent än aldrig" passar in, men det viktiga är att vi får nya skolor och en bör placeras i Dalarna.

Nu hoppas jag på Bodström och att han inser värdet av en skola i Dalarna. Regeringen häftar ju också i viss skuld till vårt län efter nedläggningen av Dalregementet.

Och som statsminister Persson brukar säga: "Den som är satt i skuld är inte fri..."

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons