Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 feriejobb dras in

Annons

Parkavdelningen ingår i tekniska nämndens ansvarsområde. Indragningen av sommarjobben är ett sätt för nämnden att spara pengar.

- Våra kostnader för feriearbetarna uppgår till cirka 700 000 kronor, berättar Springare.

I kommentarerna till budgetförslaget för 2004 skriver ni att "sommartid måste säsongs- och feriearbetare anställas för hjälp med gräsklippning, ogräsrensning med mera". Hur går det ihop med att ni vill dra in sommarjobben?

- Vi kommer att lösa det genom att istället ta in fler vuxna säsongsarbetare. De är kunnigare och arbetar effektivare. När ungdomar kommer i lag blir det mycket lek, säger Svante Springare.

Britt Marinder (s), ordförande i tekniska nämnden, har en liknande uppfattning:

- Självklart gör de unga stor nytta men det handlar också om social verksamhet, säger hon.

I samband med samtalet med NLT räknar Svante Springare fram att om kommunen tar in ytterligare tio säsongsarbetare på tre månader utöver de tolv man har i år, innebär det en ökad kostnad på 600 000 kronor.

- Det vore bra om vi kan anställa vuxna fullgoda "säsongare" som kommer igen varje år. Det finns ju människor som gärna jobbar på somrarna och stämplar vintertid.

I sommar har tekniska tagit emot 50-60 sommarjobbare. Enda möjligheten att jobben för ungdomar blir kvar är att kommunstyrelsen går in och betalar de ungas löner.

- Men det tror jag inte att de kommer att göra. De har inte råd, säger Svante Springare.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons