Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-årskalas i vaniljsås

Annons

John Haglund som tänkt fira födelsedagen i all enkelhet tillsammans med sina närmaste är väldigt förtjust i vaniljsås.

Men han visste inte att hustrun Lottie köpt 100 liter vaniljsås för sin Johns godisbad.

Visst är John barnsligt förtjust i vaniljsås. Ändå är det knappast någon stor älskare av godsaker folk tänker på när de hör namnet John Haglund. Snarast då på en engagerad fältfritidsledare och musiker.

I musikaliska sammanhang är det Bortalaget trummisen John Haglund främst förknippas med. Annars hade John spelat i såväl Erik Backlunds orkester, med Nippe Sylvén och Sölve Olofsson i Lefvande musik och flera år i Björbobandet innan det blev Bortalaget.

Bortalaget var i övrigt något av pionjärer då det gäller after ski-spelningar. I övrigt var det i Åre John träffade sin hustru Lottie. Sedan dess har barnen blivit tre och de har nu länge levt tillsammans på Johns släktgård i Dalsjö.

Det blev bara några år i yrket för John Haglund sedan han som ung utbildat sig till elektriker. Istället valde John att kombinera musiken med studier på Fornby folkhögskola.

Under 1970-talet arbetade John Haglund som fältassistent. Ett arbete som mycket kom att präglas av Allhuset och alla de problem som fanns då för tiden.

Vidare har han drygt tio år som fritidsledare arbetat med utvecklingsstörda. Numera är det som fältfritidsledare John är verksam. Alltid hårt engagerad i ungdomars problem och glädjeämnen.

Men på sin egen 60-årsdag måste väl även en fältis få ta lite ledigt. Exempelvis för ett uppfriskande godisbad...

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons