Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-årig Luossafest avslutar DA-veckan

Annons

Programmet för årets vecka är nu fastställt. Det är Ylva Sellin som tagit lokala arrangörer, som bystugeföreningar och andra, som planerat veckan, en nog så grannlaga uppgift.

- Det är en evig balansgång, säger Sellin. Dels ska vår trogna publik känna igen konceptet men samtidigt höjs också röster för förnyelse så det gäller att skapa balans.

Många av de som gästar Ludvika, Grangärde och bygderna runt omkring under den här veckan upplever den som årets höjdpunkt så det gäller att de inte återvänder till olika hörn av vårt land besvikna, menar hon.

Det är en bred blandning av artister och programpunkter som upptar årets program.

Liksom tidigare är invigningen förlagd till Hammarbacken, där det samtidigt pågår vernissage av ett par utställningar.

Invigningen förrättas av Bengt Emil Johnson.

I sammanhanget dyker också ett nytt namn upp, Dunder & Snus, en grupp från gränstrakterna mellan Norge och Sverige. Flera nya namn: Inge Mattsson från Blekinge som ger en hyllning till Harry Martinson, med anledning av dennes 100-åriga födelsedag, i Norhyttans bystuga.

Sunnansjöskalden Olle Svenssons 100-årsdag uppmärksammas också.

Magnus Rabenius, nyupptäckt Sunnansjötrubadur, sjunger på Sunnansjös hembygdsgård 27 juli och här framträder också Lars-Åke Melin. Bland de pålitliga programpunkterna kan nämnas det traditionella uppförandet av sångspelet Helgdagskväll i timmerkojan med Saxdelens Manskör, nattcaféerna på Brunnsvik med Björn Hedén och Marketta Franssila - som för övrigt också leder en Olle Svensson-vandring i Sunnansjö under veckan - Grangärde Gästabud miltändningen i Norrvik och Knallis samling vid tjärdalen.

Bland mycket, mycket annat.

Totalt upptar veckoprogrammet nära 40 schemalagda punkter.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons