Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 000 till simsällskapet

Annons

uFru Fortuna visade onekligen upp sin goda sida mot ungdomarna i Gränges Simsällskap förra lördagen. Minst 60 000 går till klubben sedan de blivit framlottade i Bingolottos föreningsdraget, eller som det numera heter - "Upp till 20".

- Från början tänkte vi inte ens lämna in lotterna, eftersom vi inte dragit i gång simningen ännu, utan bara tränar styrka och kondition, berättar Pernilla Gustafsson, som är en av klubbens tränare.

- Därför blev vi mäkta förvånade när vi fick reda på att vi vunnit.

Förvånade blev också ungdomarna som simmar i gruppen som tagit hem vinsten.

- Det är egentligen inte klubben som vinner, utan den grupp i klubben som har sålt lotterna, förklarar Åke Bergqvist, som också är tränare.

Klubben har totalt 180 medlemmar. De som på lördagen vann var de 10 personer som är födda mellan 1988 och 90.

- Bingolotto bjuder på buss, hotellrum, mat och inträde på Liseberg för allihop till helgen, säger Bergqvist.

- På lördagskvällen kommer vi att vara med i studion och spela vidare.

Det minsta gruppen kan vinna, utöver de 50 000 kronor som redan är inkasserade, är 10 000 kronor. I studion kan de sedan utöka vinsten till totalt 150 000 kronor. De första 50 000 ska användas till en upplevelse, och resten till mat. Vad upplevelsen ska bestå i är ännu oklart. Fast de flesta i gruppen verkar överens om att de vill åka utomlands på träningsläger.

- Det känns ännu roligare att simma efter det här, påpekar Micaela Fant.

Roligt tyckte ungdomarna också att det var i går kväll. Då var nämligen Torbjörn Lindkvist på plats, och dokumenterade en av gruppens träningar. Klipp ur den filmen kommer att visas under lördagens bingolotto.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons