Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

6,3 miljoner i stöd till Säfsen Resort

Annons

Vd Rosén tar missödet med största ro. En etta för mycket grumlar inte hans glädje över företagets fortsatta framgångar både när det gäller det statliga stödet till Säfsens fortsatta utveckling och den nystartade vintersäsongen.

- Jag skulle självklart tacka ja till 16 miljoner kronor men det hade i så fall varit unikt i hela Sverige, säger han och förefaller smått road över att den så kallade tryckfelsnissen spelat ett spratt.

- 6,3 miljoner kronor innebär att Nutek går in starkt i de investeringar som vi nu planerar. Men man lyfter däremot ur lägenhetshotellet i och med att det måste ske en planändring för det. Vi har dock hela tiden en öppen dialog med Nutek och de känner ju till alla våra planer framöver.

Enligt Rosén lär det dröja innan hotellprojektet kan bli aktuellt att realisera, kanske upp mot ett par år.

- Därför blir det fel om vi nu går in och söker stöd för en fix summa. Det måste ske först när vi är närmare projektet. Det tar en stund innan vi har tagit fram till vilka pengar det projektet kan belöpa sig på.

För övrigt kan Säfsenchefen berätta att den alpina säsongen inleddes på torsdagsmorgonen. Den så kallade familjebacken öppnades och redan under förmiddagen var det full fart i pisten. Snökanonerna uppges vara i fortsatt högsta beredskap för att lägga mera snö när temperaturen är den rätta.

- Och under hela julhelgen blir det gratis skidåkning för alla, påminner Rosén avslutningsvis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons