Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

58 döda efter regn i Indonesien

Annons

Indonesiska räddningsarbetare fortsatte på tisdagen att leta efter överlevande efter de översvämningar och jordskred som drabbat ön Sulawesi. Samtidigt steg dödssiffran till 58.

Översvämningarna har drabbat omkring 36|000 människor och är den senaste i en rad naturkatastrofer som drabbat Indonesien. Både politiker och meteorologer har varnande sagt att illegal skogsavverkning ökar risken för översvämningar och jordskred och att om man inte återplanterar skog riskerar man upprepade framtida tragedier.

Flera dagars ihärdigt regnande lade Morowalidistriktet på centrala Sulawesi under vatten i helgen och hundratals bostäder förstördes.

I Banggaidistriktet på östra delen av ön stod vattnet två meter över normal nivå på tisdagen, sade en talesman för hälsodepartementet i huvudstaden Jakarta.

Hela byar är nu avskurna från omvärlden, då floder av lera och vatten har förstört broar i de drabbade områdena.

Ett transportplan med sex ton medicin och mat till de nödställda lämnade huvudstaden Jakarta på tisdagsmorgonen. Tre läkare som försökt ta sig till området från ett närliggande sjukhus blev dock strandsatta på vägen, enligt hälsodepartementets talesman.

Räddningsaktionerna försinkas av att de vägar som leder in i området är översvämmade eller blockerade, medan transporter via flyg och båt försvåras av det dåliga vädret.

TT

Mer läsning

Annons