Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

56 söker vd-jobbet

Annons

56 personer söker jobbet som vd för nybildade Borlänge & Co.

-Jag trodde aldrig att det skulle bli så många, säger Björn Löfqvist, tillförordnad vd.

Bolaget ägs till 51 procent av näringslivet och till 49 procent av kommunen. Borlänge & Co ska marknadsföra, informera och medverka till att utveckla Borlänge till en mer attraktiv ort, och locka fler besökare. Bolaget har tagit över driften av turistbyrån.

En vd ska leda verksamheten. Jobbet har utannonserats, och lockat 56 sökande. Många från Dalarna, men även från övriga landet.

- Kul för bolaget. Jag hade i bästa fall hoppats på 25-30 sökande. Det finns de som haft liknande jobb i bolag på andra håll i landet, berättar Björn Löfqvist, som ännu bara hunnit skumma igenom ansökningarna.

Men efter en snabbtitt tror han att chanserna är goda att finna en lämplig vd. I en första grovgallring ska 10-12 personer väljas ut och kallas till intervju. Skaran ska sedan krympa till 5-6 personer och en ny träff följa med dessa.

2-3 blir slutkandidater och får träffa en större grupp med intresse i bolaget. Förhoppningen är att vd:n ska vara på plats innan sommaren.

Misstänkt narkotikabrott

Misstänkt drograttfylla

Socialnämnden vill bli mer öppen

Ytterligare ett beslut togs i arbetet med att bli en mer öppen nämnd: Socialchefen fick i uppdrag att titta på olika samverkansformer mellan nämnden och gymnasieskolans elever.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons