Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

55-åring fick fängelse efter knivslagsmål

Annons

Det var den 14 december som 55-åringen tillsammans med en arbetskamrat besökte restaurang Green Man i Fagersta. 55-åringen gick inte in samtidigt som arbetskamraten och när han skulle gå in blev han nekad av en ordningsvakt.

Han ansågs helt enkelt för full. Mannen försökte ytterligare två gånger komma in och ville låna telefonen, även detta nekades han med hänvisning till att telefonen fanns långt in i lokalen.

Efter en stund kom arbetskamraten och gick ut och pratade med 55-åringen. När arbetskamraten återvände till restaurangen upplyste han vakten om att mannen bar en stor kniv.

Ordningsvakten tog inte särskilt allvarligt på detta eftersom mannen verkade lugn.

Han såg dock att 55-åringen tog fram en kniv och stoppade den i fickan. Ordningsvakten ropade på sin kollega att komma och ta med sig en batong.

55-åringen riktade ett hugg med kniven mot ordningsvakten som hoppade undan och i stället träffades hans kollega av kniven.

Efter detta uppstod ett tumult där vakterna lyckades avväpna 55-åringen.

Den 55-årige mannen uppger sig inte minnas mycket av händelserna. Han minns att de pratat om att gå till Green Man, men minns inte att han varit där. Han ifrågasätter inte uppgifterna och medger att han alltid har kniv på sig eftersom det är hans hobby att tillverka knivar.

Han uppger att han aldrig varit hotfull eller våldsam mot någon och har inte heller druckit så mycket alkohol att han tappat minnet.

Mannen åtalades för dråpförsök, men tingsrätten anser inte att det är styrkt att han haft för avsikt att döda någon och döms därför till försök till grov misshandel. Han döms till ett års fängelse och ska dessutom betala skadestånd till de två ordningsvakter som var inblandade, totalt cirka 20 000 kronor.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons