Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

55-åring åtalad för försök till dråp

Annons

u En 55-åring som är hemmahörande i Smedjebackens kommun har åtalats för försök till dråp, alternativt grov misshandel, vid tingsrätten i Fagersta.

Enligt åtalet skulle mannen ha med avsikt att döda riktat flera knivhugg mot två ordningsvakter vid restaurang The Green Man i Fagersta.

Detta skulle ha inträffat i december 2001. Vid ett besök på restaurangen har mannen hamnat i handgemäng med två ordningsvakter och då tagit fram knivar. Han har med flera hugg riktade mot vakterna haft som uppsåt att döda dem enligt framställan i åtalet.

Ingen av vakterna har dock skadats men som bevis har åklagaren lagt fram en jacka och två T-tröjor. Att de skadats av en kniv eller annat vasst föremål styrks av Statens Kriminaltekniska laboratorium (SKL) i Linköping.

De anser vidare att en av de knivar som tagits i beslag mycket väl kan ha använts när jackan och T-tröjorna skadades. Enligt åklagaren har vittnen sett att mannen burit kniv vid det aktuella tillfället och han ska också ha uttalat att han ville döda någon på restaurangen.

Dom i målet kommer inom ett par veckor.

Mer läsning

Annons