Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

53 år med skratt och kramar

Annons

- Humorn har varit vår huvudsakliga föda och kommer att så förbli, intygar Lennart inför Alla Hjärtans Dag i dag.

Då förväntar han sig tårta i glada vänners lag på Futurum Trädgård, där makarna bor och trivs sedan sex år tillbaka.

- Annars är jag ingen uppvaktande typ utan glömmer frugans födelsedag fast hon påminner mig gång på gång flera veckor i förväg, erkänner han.

Det må nu vara Lennart förlåtet, tycker Kerstin. För han har så många andra goda sidor och vi har roligt nästan jämt.

Det har vänner och grannar på seniorboendet redan upptäckt och ringer på hos Sjövalls när de behöver muntras upp eller bara få sig ett gott skratt.

- Sorger och bedrövelser får vi alla vår beskärda del av, men det gäller att sovra och inte hänga upp sig på bagateller, menar Lennart.

Till dagens högtidsstunder hör att lösa bland annat Vardagskrysset i FK. Då sitter Lennart i favoritfåtöljen med Kerstin alldeles inpå sig och tidningen på en behändig liten i pall knäet.

- Det håller huvudet i trim och vi lämnar aldrig ett korsord förrän vi klarat av det, säger Kerstin.

- Vi har alltid varit överens om det mesta, och det enda som från början skiljde oss åt var min havregrynsgröt och Kerstins surmjölk, erkänner Lennart.

Det är nu inte längre några problem, då de anpassat sig till varann och Kerstin vet att vägen till mannens hjärta går genom magen.

- Jag är dubbelt så tung i dag som när vi träffades på Bosön på Lidingö i mars för 53 år sedan, säger Lennart och klappar sig godmodigt på magen.

Sedan dess har de följts åt till Lycksele och Kristinehamn, där Kerstin arbetat på Försäkringskassan och Lennart varit skoldiretör fram till pensioneringen.

Till Falun kom de genom att sonen bor i Idre och Kerstin har en syster här. Och i seniorboendets ljusa takvåning trivs de så förträffligt att de aldrig kan tänka sig att flytta härifrån frivilligt.

- Vi bor ju mitt i ett kulturcentrum med närhet till både aktiviteter och vård. Bättre kan vi inte ha det, och så är det jättejobbigt att flytta!

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons