Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 nya jobb på Coop

Annons

- I tjänster blir det betydligt fler. Coop Extra kommer att få generösa öppettider så det blir betydligt fler personer som får jobb efter vår storsatsning på Ludvika, säger Magnus Frisk på Coops informationavdelning.

På Coop är man mycket glad över byggnadsnämndens beslut om justeringarna i detaljplanen som gör det möjligt att etablera sig på Lyviksberget.

- Coop Extra är vår nya storsatsning och för första gången bygger vi den tillsammans med ett Coop Bygg, berättar Frisk.

Coop Extra är ett koncept inom Coop på en större butik med låga priser som riktar sig till storköpskonsumenter. Extra konkurrerar med exempelvis Willys och Ica Kvantum.

- Coop Extra är en modell vi haft i några år och den har tagits emot mycket väl på alla håll och kanter där vi etablerat sådana affärer. Vi har nu Extrabutiker på 37 platser och kommer i slutet av året att vara uppe i drygt 50.

- Coop Bygg blev en egen kedja under hösten och här sametablerar vi den för första gången med en Extrabutik.

-Kooperationen i Sverige var först med byggmarknaderna på OBS som riktar sig till vanliga konsumenter. Byggmarknaden har utvecklats stort de senaste åren och vi tror på det här upplägget, säger Magnus Frisk.

De två Coopbutikerna beräknas tillsammans komma att omsätta en kvarts miljard kronor.

Frisk säger att Konsumbutiken på Ludvika Gård ska vara kvar som i dag, den har en annan inriktning med ett stort sortiment av exempelvis ekologiska produkter.

Magnus Frisk säger att Coop inte har någon vetskap än om vilka kedjor ytterligare som kommer till Lyviksberget.

- Jag vill inte säga vilka vi hoppas på. Det kan slå fel då, säger Frisk som inte vill äta upp brustna förhoppningar.

Men perfekt vore modeaffärer och hemelektronik, att hoppas på Ikea och Systembolaget vore att hoppas på för mycket vid invigningen första kvartalet 2008.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons