Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 kostymer saknas hos Ludvika minicirkus

Annons

Att artistkläder har en tendens att försvinna är ett dilemma för den i övrigt framgångsrika cirkusen. Vid ett tidigare tillfälle tvingades man låta sy upp en hel kollektion dansdräkter sedan fyra av totalt tolv plötsligt saknades.

- Vi vet ju vad som har blivit uppsytt och allt som allt handlar det om att vi saknar mer än 50 kostymer av olika slag. Helt klart måste de finnas någonstans, säger Nordström som låter förstå att de försvunna plaggen dessutom betingar ett betydande värde.

I sammanhanget vill hon noga betona att samtliga kostymer är cirkusens egendom oavsett vem som eventuellt har "lånat" dem för lång tid eller kanske för all framtid.

- Det är cirkusen som har bekostat både tyget och tillklippningen. Sedan spelar det ingen roll om någon annan än vår egen sömmerska har sytt upp den.

- Under de 20 år som vi har hållit på med Ludvika minicirkus är det nog åtskilliga kostymer som har hamnat hemma i olika garderober, fortsätter cirkusdirektören utan att för den skull peka ut några misstänkta.

Hennes teori om var de försvunna kostymerna kan finnas styrks bland annat av en bild som var publicerad i tidningen för en tid sedan.

- Den var från en skolmaskerad och jag kunde se hur ett av barnen var klätt i en kostym som tillhör minicirkusen, slutar Nordström som hoppas att budskapet via tidningen leder till att de saknade kostymerna ska lämnas tillbaka.

Ett annat dilemma för minicirkusen är att föreningen saknar styrelseordförande. Detta på grund av att Olaf Saxvik tvingas resa till Kina på uppdrag av ABB. Problematiken kommer att tas upp till behandling vid en extrastämma på söndag.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons