Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-åring fick fyra månaders fängelse för stöld

Annons

En 50-årig man från Stockholm som suttit häktad sedan den 8 februari har av Mora tingsrätt dömts till fyra månaders fängelse för stöld och försök till stöld. Han ska också betala ett skadestånd till Malungs kommun för stulet gods och reparationer på sammanlagt 7 500 kronor.

En fastighetsägare i centrala Malung har tilldömts ett skadestånd på ett tusen kronor sedan mannen försökt bryta sig in i fastigheten och då orsakat en del skador. Dessutom ska mannen betala femhundra kronor till brottsofferfonden.

Det var natten till den 7 februari som mannen tillsammans med en kamrat bröt sig in i ishallen i Malung och bland annat stal godsaker och kontanter från ishallens kafeteria till ett sammanlagt värde av cirka 2 000 kronor. Den åtalade fälldes i den delen för stöld.

Samma natt försökte de två männen bryta sig in i en affärslokal i centrala Malung men blev skrämda från platsen. Här var den 50-årige mannen åtalad för försök till stöld och han fälldes också på den punkten.

Den nu dömde mannens kumpan släppets tidigare och han kommer att ställas inför rätta i Helsingborg senare. Förutom de straff som Mora tingsrätt utdömde beslutade också tingsrätten att mannen ska vara kvar i häkte till dess domen vunnit laga kraft.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons