Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 år i företaget - men inte pensionär

Annons

Och så blev det - Gunnar började som springsjas och i dag 50 år senare har han via jobbet på Dellner-Couplers AB i Vika sett många platser jorden runt.

- När jag vuxit på mig lite´ och blivit lite´ förståndigare fick jag börja lära mig att montera. Under alla år på företaget har man alltid fått ta eget ansvar, något som gjort att man lärt och utvecklats hela tiden.

I början på 1970-talet fick Gunnar uppdrag utomlands. 1976 var han flera veckor i Montreal där företaget arbetade med jobb för tunnelbanan. Han har besökt Dellners filial i Salos i North Carolina flera gånger och även filialen i Polen.

Favoritmålet är Singapore. Innan han går i pension när han en dröm att också komma till Sidney där företaget just nu har ett stort arbete.

- Jag har trivts hela tiden, inte en dag har jag tyckt att det varit tråkigt att gå till jobbet.

Gunnar är den ende som varit så länge på företaget. Han kan blicka tillbaka och se hur företaget förändrats.

- I dag är det en väldig rusch, de senaste åren har det varit en väldig uppgång med många stora jobb världen över.

Presentkortet som Gunnar fått ska omvandlas till en tavla med jaktmotiv. Jakt och jobbet har stått högst på hans lista, förutom familjen förstås.

Numera bor familjen Eriksson på Gunnars fädernegård på Åsen i Vika. Här ägnar sig Gunnar åt älg- och rådjursjakt och sköter skogen som hör till.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons