Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 000 fler till Borlänge

Annons

Det socialdemokratiska styret i Borlänge fortsätter oförtrutet att göra allt för att tömma Borlänge centrum och övriga delar av kommunen på effektiva småföretag, genom att ytterligare hårdsatsa på volymhandelsföretag.

Det senaste i raden är etableringen av Biltema, detta kommer att föregås av etableringen av Willys och Rusta vid Kupolen.

Detta ger totalt sett, över en längre cykel, mycket färre arbetstillfällen än traditionell småskalig fackhandel.

Mätt i omsatta kronor förloras cirka 30 procent av arbetstillfällen vid jämförelse mellan småskalig fackhandel och volymfackhandel.

Avvecklingstakten av butikerna i centrum kommer i och med det här kommunala beslutet att accelerera i mycket snabb takt.

Redan i dag står det klart att de två största butikerna i centrum kommer att vara borta inom två år, ytterligare fem butiker har sagt upp sina kontrakt i centrum.

Coop Forum kommer att få gå en ödesmatch i sina försök att återskapa en skarp kunkurenskraft i sin omgivning med exploatering av ytterligare 15 tusen kvadratmeter butiksytor omkring den befintliga byggnaden.

Det troligaste är att loppet redan är förlorat även för Coop Forum, och hela komplexet riskerar att tyna bort i den knivskarpa konkurrensen som kommer att råda runt Kupolen.

Lösningen är att vi får ytterligare 50 tusen invånare i Borlänge inom en treårsperiod. Problemet är bara att arbetstillfällen helt och hållet saknas och alla invånare lär väl inte kunna gå på socialbidrag.

OFÖRSTÅENDE

Mer läsning

Annons