Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

46-åringen häktad

Annons

Misstankarna avser grovt egenmäktigt förfarande, och grunden för häktningen är att det finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Häktningsframställningen hölls av chefsåklagare Göran Edlund.

- Mannen berättade att han fått tips om ett hus som stod tomt, konstaterar Edlund.

- Han påstår vidare att han flyttade in där en vecka innan polisen kom till platsen, och att det enda han tog med sig var kläder, en bil och sina två hundar.

- Skylten som stod vid infarten till stugan, säger han att han inte har satt upp. Han fortsätter vidare att huset redan var uppbrutet när han kom dit, och att han inte tagit någonting.

- Tyvärr kan vi inte bevisa motsatsen.

- Mannen bekräftade också att han börjat måla om staketet, och att han tänkt bo i huset tills ägaren kom. Då planerade han att fråga om han kunde hyra det.

Alla åtal från Dalarna kommer nu att flyttas över till Örebro. 46-åringen är bland annat åtalad för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, vapenbrott, brott mot knivlagen vid fyra tillfällen, häleri och grov olovlig körning vid ett antal tillfällen.

Också den 36-åriga flickvännens tidigare åtal har förts över till Örebro.

Åtal mot 46-åringen för grovt egenmäktigt förfarande ska ha väckts senast den 6 september. Därefter dröjer en vecka till huvudförhandlingen.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons