Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

46-åring hotade sin fru med kniv

Annons

Gripandet blev inte helt odramatiskt och Ludvikapatrullen fick lov att begära hjälp från förstärkningsenheten i Falun. Mannen anhölls senare av jourhavande åklagare.

Det var vid 03.45-tiden som den hotade hustrun ringde till länsalarmeringscentralen (LAC) och ville att polisen skulle komma.

Enligt anmälan hade paret kommit hem från en fest när ett gräl urartade och det hela slutade med att mannen viftade med en stor kniv och vräkte ur sig grova tillmälen.

Ludvikapoliserna anade att det kunde bli problem och valde därför att invänta ytterligare en patrull som dessutom hade hundar innan man körde fram till den aktuella adressen.

I det läget hade mannen avvikit från bostaden och i berusat tillstånd kört iväg med bil. När ekipaget en stund senare påträffades var den misstänkte svår även mot poliserna.

- Det gick inte att tala med honom och han uppträdde mycket otrevligt. Han gormade och skrek, berättar polisinspektör Håkan Löfqvist.

Först när poliserna lyckades sätta på honom handbojor blev han så hanterbar att han kunde placeras i polisbilen för transport till Ludvika polisstation. Där fortsatte han att vara vrång och vägrade inledningsvis att låta sig förhöras.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons