Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

46-åring åtalas efter razzia

Annons

Det var den 22 mars som en stor razzia genomfördes mot gården i Dalkarlsbo och ett militärförråd intill villaområdet på Svedjan. Strax därefter häktades 46-åringen från Solna och hans sambo. Kvinnan släpptes efter ett tag men mannen har varit frihetsberövad sedan han greps.

I husets källare hittades en cannabisodling. Mannen åtalas för närmare ett kilo cannabis samt för 22 gram hasch som polisen hittade vid tillslaget. Polisen har också tagit en hel del utrustning i beslag som används vid narkotikahanteringen.

När det gäller sprittillverkningen åtalas mannen för att ha tillverkat minst 577 liter sprit, varav han ska ha sålt minst 100 liter till ett pris av 80 kronor litern. Polisen tog även 560 liter mäsk och utrustning som använts vid sprittillverkningen.

46-åringen åtalas även för flera fall av vapenbrott. Polisen har beslagtagit en revolver, ett Remmingtongevär samt en jugoslavisk armépistol av märket Tokarev. Dessutom togs hundratals skarpa patroner.

Under förundersökningen hittade polisen en hel del stöldgods på gården i Dalkarlsbo. Det var länge oklart om mannen hade någon koppling till stöldgodset. I stämningsansökan finns dock tre punkter som gäller häleri. Det gäller en motorbåt och en EU-moped. Den sista häleripunkten i stämningen omfattar bland annat en tvättmaskin och tre kylskåp.

Mannen är även misstänkt för dopningsbrott. I samband med razzian hittade polisen ett otillåtet dopningspreparat.

PETER GUSTAVSSON

Mer läsning

Annons