Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45 personer blev 18

Annons

Enligt personalchef Mats Hjerpe blir det 16 arbetare och två tjänstemän, som sägs upp med anledning av brist på arbetsuppgifter.

Siffrorna förklaras av att flera anställda från drygt 60 år och uppåt sagt ja till erbjudande om att gå i pension.

- Sex tjänstemän och elva arbetare har accepterat pensions-erbjudandet. Ett fåtal har tackat nej till erbjudandet. För varje anställd som accepterat har det lett till att vi kunnat minska på siffran för uppsägningar.

Mats Hjerpe uppger att dessutom att fem anställda slutat sina anställningar på egen begäran, bland annat har två av dem fått jobb i Norge. Fyra personer med tidsbegränsade anställningar får avsluta sina uppdrag under hösten.

- Totalt är det tolv tjänstemän och 32 arbetare som lämnat företaget från den 30 september och fram till den 31 juni nästa år.

Wibe är det första företaget i landet som utnyttjat det omställningsstöd som gäller från den 1 september i år.

I början av året tecknade Svenskt näringsliv och LO-förbunden ett avtal om en avgiftsbestämd omställningsförsäkring. Det finansieras av Trygghetsfonden SAF och LO, förkortat TSL.

TSL:s ändamål är att främja åtgärder för anställda som bland blivit uppsagda till följd av rationalisering. Omställningsstödet sker via Arbetslivstjänster, ASL, som sedan 15 år hjälpt långtidssjukskrivna att bryta en sjukskrivning, förbättrat samspel mellan medarbetare och chefer samt stöd vid omställningar av jobb.

Enligt konsult Sven Yngve Käck på ASL så kommer de 16 uppsagda arbetarna på Wibe att inleda omställningsprogrammet på fredag.

- Efter en inledande handlingsplan får deltagarna välja olika block. Exempelvis kan de ske en inriktning mot nytt jobb eller att försöka göra en personlig inventering till en ny start i arbetslivet. Stödet uppgår till 19 000 kronor per uppsagd medarbetare och omställningsprogram, informerar Sven Arne Käck.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons