Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

44-åring häktad för mord

Annons

Nu råder totalt

yppandeförbud

kring mordfallet

Hennes kvarlevor anträffades i bagageutrymmet på en stulen utbränd bil i närheten av Björsjö den 5 februari.

Åtal ska vara väckt senast den 13 maj. Persson förvarnade dock tingsrätten redan nu att det kan komma att bli frågan om en ny häktningsförhandling.

Mycket tyder nämligen på att förundersökningen inte hinner att bli färdigställd inom 14 dagar.

Den misstänktes försvarare är advokaten Per Borgblad, Falun.

- Jag kan bara uttala mig om min klients inställning till anklagelsen. Han har ingenting med mordet att göra. Varför nu tingsrätten gick på åklagarens linje har jag ingen kommentar till.

Advokat Borgblad, har liksom alla kring utredningen, yppandeförbud så länge som ett åtal inte har lagts.

I Ludvika polishus häktades under eftermiddagen även de två yngre män, 22 respektive 24 år gamla från Smedjebackens kommun.

Åklagaren P-G Persson förklarade i förhandlingarna att männen numera endast är misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Anklagelsen grovt skyddande av brottsling föreligger inte längre.

Trots detta yrkade åklagaren på häktning:

- Jag vill att de ska häktas då det finns stor risk att de annars kan försvåra utredningen. De ska även ha särskilda restriktioner under tiden, betonade Persson.

24-åringens försvarare, advokat Lars Morell, Ludvika, förklarade att hans klient var oskyldig och att han skulle släppas på fri fot. Dessutom skulle han inte ha några restriktioner.

Lagmannen Lars Eklycke gick på åklagarens sida.

22-åringen erkände via sin försvarare, advokat Olof Riesenfeld, att han varit i besittning av sprängmedel. Dock inte i Björsjö.

Han bestred häktning med restriktioner men tingsrätten gick på samma linje som i beslutet av 24-åringen.

De restriktioner som föreligger handlar bland annat om att de inte får träffa och samtala med vem som helst under häktningstiden. Åtal ska vara väckt senast den 13 maj.

När det gäller den 47-årige mannen, som greps och anhölls i Örebro i tisdags, för på sannolika skäl misstänkt för mordet på Solveig Kallio, så ska häktningsframställan vara gjord senast på lördag.

Polisen ger inga kommenterar till vad som framkommit i förhören med mannen. Det råder total tystnadsplikt inom den grupp som arbetar med fallet.

De tiotal polismän, från i huvudsak Ludvika som arbetar med fallet, har även hjälp av personal från riksmordkommissionen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons