Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

44-åring gripen för mord

Annons

- Kalla det inte för ett genombrott, betonar förundersökningsledaren, kammaråklagare P-G Persson, Falun.

- Detta är på långa vägar inte uppklarat och det återstår en bit till ett eventuellt åtal.

De tre männen anhölls i sin frånvaro på måndagsmorgonen och ett par timmar senare var alla gripna. Gripandena skedde i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Trion greps helt odramatiskt.

Ett första förhör har hållits med de tre och efter dessa beslutade åklagaren att anhållandena skulle kvarstå.

Har någon erkänt vad de anklagas för?

- Vad som sagts i förhören tänker jag i det här läget inte avslöja, säger P-G Persson.

Den mordmisstänkte mannen är identisk med den man som Solveig Kallio under en tid levt tillsammans med i Säter. Det var även i Säter som den mördade 28-åringen med stor säkerhet senast sågs i livet.

- Ett av våra stora problem är att vi ännu inte säkert vet när kvinnan befaras ha dött. Vi har dock en bild av att det handlar om någon gång under tiden 17-19 januari.

P-G Persson och spaningsledningen vädjar ännu en gång till allmänheten om vittnesuppgifter. Inte minst gäller det de två stulna bilarna som anträffades på skogsvägen mellan Smedjebacken och Björsjö den 6 februari.

- Vi har fått en del intressanta uppgifter men vi är tacksamma för ytterligare information, säger polisens presstalesman, kommissarie Bo Persson.

- Iakttagelser av bilarna och de personer som rört sig i och kring dessa kan vara av stor vikt. De platser som är intressanta är Säter, Smedjebacken, Ludvika och Kopparberg.

- Självklart är även all information som rör Solveig Kallio av yttersta värde för den fortsatta utredningen.

Den tid som Bo Persson åsyftar är tiden 23 december i fjol fram till dess att bilvraken anträffades i Björsjöskogen den 6 februari.

Med tanke på den stora förundersökningssekretess som råder är informationen kring fallet ytterst begränsad.

På frågan om vilken relation den 44-årige mordmisstänkte mannen - med anknytning till Ludvika - har till de två yngre svarar Bo Persson:

- Alla tre har under en längre tid varit aktuella i den här utredningen. Vilken relation de har med varandra vill jag inte kommentera.

Svaret är det samma när det gäller om kvinnan levde eller inte när hon brändes i bagage- utrymmet på den i Säter stulna Ford Sierran. Vem som larmade polisen till platsen den 6 februari vill man heller inte kommentera.

- Att vi gör så har självklart sin orsak, svarar Persson.

Nu har åklagaren och den övriga spaningsledningen tid på sig fram till klockan 12.00 på torsdag för en begäran om häktningsförhandling. Om det inte framkommit hållbara bevis mot männen så kommer förmodligen trion att försättas på fri fot.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons