Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

43-åring omkom

Annons

Personbilen med den 43-årige Rörbäcksnäsbon var på väg mot Rörbäcksnäs då den utan förvarning kolliderade med den mötande djurtransporten, en lastbil med ett 25-tal nötkreatur på väg hem till Torgåsmon efter att ha vistats vid en fäbod under sommaren.

I djurtransporten fanns föraren och en passagerare. Ingen av dem skadades vid den våldsamma kollisionen. Även nötkreaturen klarade sig från skador.

Enligt föraren av djurtransporten har personbilen kommit över på fel sida och frontalkollisionen var oundviklig. Den blev mycket våldsam. Det kan noteras att det inte fanns några bromsspår efter personbilen vid olycksplatsen.

Enligt uppgift fanns det också en bakomvarande bilist som såg hur olycksbilen helt plötsligt girade över till fel vägbana och frontalkrockade med djurtransporten.

När ambulanspersonalen kom fram till olycksplatsen visade den 43-årige föraren av personbilen svaga livstecken men avled under räddningsarbetet som en följd av de svåra skador han ådrog sig vid kollisionen.

Räddningsmanskapet fick klippa av hela taket på personbilen för att få ur den omkomne mannen.

Djurtransporten, en stor lastbil, blev stående rakt över vägen utan att välta vid olyckan vilket gjorde att nötkreaturen klarade sig utan skador.

Vägen vid olycksplatsen var under tre timmar helt avstängd innan man hade bärgat fordonen och fått bort nötkreaturen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons