Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

42-åring dömd till två års fängelse

Annons

Mannen har mellan 2000 och 2004 hotat, misshandlat och ofredat en kvinna som han levt ihop med. Bland annat har han hotat att kasta ner henne på ett järnvägsspår och hotat att skjuta henne i huvudet.

Sammanlagt presenterade åklagaren en lista på ett tiotal liknande gärningar. Tingsrätten ansåg att bevisen var tillräckliga för ett fällande i punkten grov kvinnofridskränkning. Kvinnan tilldöms ett skadestånd på 119 000 kronor.

Dessutom anser tingsrätten det vara klarlagt att 42-åringen försökt tvinga kvinnan att inte vittna. Ytterligare en kvinna har hotats på samma sätt i ett annat fall. Sålunda fälls han även vad gäller övergrepp i rättssak.

Vad gäller åtalspunkten hot mot tjänsteman, fann tingsrätten ingen anledning att misstro de två poliser som vittnade. Vid ett möte har 42-åringen uttalat att "en olycka händer så lätt".

Den enda åtalspunkt som ogillades gällde grovt häleri. Det ansågs inte bevisat att mannen visste att den bil han tagit emot stulits i Spanien.

Mannen döms dessutom för vårdslöshet i trafik. Han förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts till villkorlig dom. Han har sedan mitten av april suttit häktad.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons